Tiikerikakun voi myös tehdä perinteiseen pyöreään kakkuvuokaan. Tiikerikakku on yksi suosikki kuivakakuistani. Kuivakakut ovat mainioita kun ne voi pakastaa.
Ohje:
200g voita
2 1/2 dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
1dl kermaa
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka n.24cm. |
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen vatkaten sekaan. |
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen taikinaan. |
Ota taikinasta 1/3 osa ja sekoita siihen kaakaojauhe. |
Laita ensin vaaleaa taikinaa vuoan pohjalle ja sitten tummataikina. |
Lopuksi vielä vaalea taikina päälle. |
Nostele haarukan avulla taikinaa. (syntyy tiikeriraidat) |
Paista kakkua 175 asteessa alimmalla tasolla n.60min. Anna hetki jäähtyä ennen kumoamista. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti