keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kuivakakut

Pyöreä tiikerikakku

Tiikerikakun voi myös tehdä perinteiseen pyöreään kakkuvuokaan. Tiikerikakku on yksi suosikki kuivakakuistani. Kuivakakut ovat mainioita kun ne voi pakastaa.

Ohje:

200g voita
2 1/2 dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
1dl kermaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka n.24cm.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen vatkaten sekaan.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen taikinaan.

Ota taikinasta 1/3 osa ja sekoita siihen kaakaojauhe.


Laita ensin vaaleaa taikinaa vuoan pohjalle ja sitten tummataikina.

Lopuksi vielä vaalea taikina päälle.

Nostele haarukan avulla taikinaa. (syntyy tiikeriraidat)

Paista kakkua 175 asteessa alimmalla tasolla n.60min. Anna hetki jäähtyä ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti