maanantai 22. helmikuuta 2016

Suklaaherkut

Maapähkinävoi-daim brownies

On jo pitkään pitänyt tehdä maapähkinävoista joitain leivonnaisia. Päätin sitten laittaa maapähkinävoita brownieihin. Halusin muunnella hieman reseptiä, jonka katsoin www.ruoka.fi (maapähkinävoi-brownies). Itse käytin pohjassa daim suklaata sekä hieman leivonta kaakaojauhetta, jotka antoivat leivonnaiselle mahtavan maku yhdistelmän maapähkinävoin kanssa. 

Ohje: 
200g voita
2dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
2 daim patukkaa

Maapähkinävoitaikina:
100g maapähkinävoita 
1 rkl sokeria


Sulata voi kattilassa.

Sekoita jauhot, vaniljasokeri sekä kananmunat sekaisin.


Sekoita maapähkinävoin sekaan sokeri.

Sekoita sulanut voi jauho-kananmunaseokseen sekä lopuksi murusta daimpatukat rouheeksi ja laita taikinan sekaan.

Kaada taikina suorakulmaiseen vuokaan 32-24cm. Laita maapähkinävoitaikinaa lusikalla päälle.

Tee veitsellä kuvioita pintaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.30min.

Valmis brownie uunista oton jälkeen. Alla vielä vinkki jos haluaa jotain erilaista.

Otin browniepohjasta vielä sydänmuotilla sydän brownieita, nämä sopivat vaikka vaniljajäätelön kanssa tarjoiltavaksi. Jäljelle jääneistä pohjapaloista voi vaikka tehdä cake popseja. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti