Idea syntyi kun kaappiin oli jäänyt lasten synttäreiltä vaahtokarkkeja ja oransseja pastillikarkkeja. Halusin tehdä
syksyisen kakun joten kehittelin sitten karkeista sieni koristeita kakun pinnalle.
Ohje: (Hellapoliisin kirjasta ruusunmarja juustokakku, josta tein erilaisen version.)
Keksipohja:
Kaurakeksejä 150g
Voita 80g
Täyte:
Vispikermaa 2,5dl
Maitorahkaa 250g
Ruusunmarjasosetta 2,5dl
Sokeria 1/2dl
Valkosuklaata 200g (50g koristeluun)
Liivatelehtiä 5kpl
Vettä 2 rkl
Kakun kiille:
Ruusunmarjasosetta 2,5dl
Hyytelösokeria 1 1/2dl
Laita liivatelehdet kylmään veteen. |
Vaahdota vispikerma. |
Jaa maitorahka puoliksi kahteen kippoon. Sultata valkosuklaa ja laita se puolikkaan maitorahkan joukkoon sekä ruusunmarjasose toiseen puolikkaaseen. |
Jaa vispikerma puoliksi myös ja sekoita toiseen ruusunmarjarahka seos. |
Toiseen valkosukaarahka seos. |
Kiehauta 2rkl vettä mikrossa vaikka lasissa ja liota liivatelehdet kuumaan veteen, sekoita hyvin. |
Kaada puolet liivatenesteestä valkosuklaa-rahka-kerma seokseen hyvin vatkaten ja toinen puolikas ruusunmarjasose-rahka-kerma seokseen. Laita keksipohjan päälle valkosuklaatäyte. |
Sitten ruusunmarja täyte. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. |
Valmista kiille. Kiehauta ruusunmarjasose kattilassa ja lisää samalla hyvin sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua hetki. Jäähdytä muutama minuutti ja lusikoi kiille sitten kakun pinnalle. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti