lauantai 24. syyskuuta 2016

Kakut

Syksyinen Juustokakku



Idea syntyi kun kaappiin oli jäänyt lasten synttäreiltä vaahtokarkkeja ja oransseja pastillikarkkeja. Halusin tehdä
syksyisen kakun joten kehittelin sitten karkeista sieni koristeita kakun pinnalle. 

Ohje: (Hellapoliisin kirjasta ruusunmarja juustokakku, josta tein erilaisen version.)

Keksipohja:
Kaurakeksejä 150g
Voita 80g

Täyte:
Vispikermaa 2,5dl
Maitorahkaa 250g
Ruusunmarjasosetta 2,5dl
Sokeria 1/2dl
Valkosuklaata 200g (50g koristeluun)
Liivatelehtiä 5kpl
Vettä 2 rkl

Kakun kiille:
Ruusunmarjasosetta 2,5dl
Hyytelösokeria 1 1/2dl

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa massaksi. Laita haluamasi vuoan pohjalle. Laita halutessasi leivinpari alle. Laita sitten pohja jääkappiin jähmettymään. Itse käytän säädettävää rengasvuokaa.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma.

Jaa maitorahka puoliksi kahteen kippoon. Sultata valkosuklaa ja laita se puolikkaan maitorahkan joukkoon sekä ruusunmarjasose toiseen puolikkaaseen.

Jaa vispikerma puoliksi myös ja sekoita toiseen ruusunmarjarahka seos.

Toiseen valkosukaarahka seos.

Kiehauta 2rkl vettä mikrossa vaikka lasissa ja liota liivatelehdet kuumaan veteen, sekoita hyvin.

Kaada puolet liivatenesteestä valkosuklaa-rahka-kerma seokseen hyvin vatkaten ja toinen puolikas ruusunmarjasose-rahka-kerma seokseen. Laita keksipohjan päälle valkosuklaatäyte.

Sitten ruusunmarja täyte. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kiille. Kiehauta ruusunmarjasose kattilassa ja lisää samalla hyvin sekoittaen hyytelösokeri. Anna kiehua hetki. Jäähdytä muutama minuutti ja lusikoi kiille sitten kakun pinnalle.

Tee sienikoristeet valmiiksi. Sulata loput valkosuklaat mikrossa ja laita pieni tippa suklaata vaahtokarkin päälle liiman tapaan ja laita karkki siihen kiinni. Laita jääkaappiin hetkeksi. Lopusta valkosuklaasta voit tehdä suklaakorin (sivele sulaa suklaata muffinivuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin jähmettymään, irroita vuoka niin saat valmiin korin.) johon laitoin osan "sienistä." Lopun suklaan värjäsin vihreällä pastavärillä ja laitoin levyksi jääkaappiin, josta murustin "lehtiä" kakun pinnalle.  
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti