sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Suolaiset

Kinkku-jauheliha Pitsa 

Pohja: (uunipellillinen)

2dl kuumaa vettä
2tl kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä
1tl suolaa
ripaus sokeria 

Valmista taikina.
1. Sekoita kuivahiiva jauhoihin sekä suola ja sokeri.
2. Lisää hiiva-jauhoseosta vähissä erin kuumaan veteen, sekoita.
4. Lisää loput jauhot kunnolla vaivaten. 
5. Lopuksi lisää öljy.
6. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.

Täyte:
1 sipuli
300g jauhelihaa
1pussi kinkkusuikaleita
1prk tomaattimurskaa
juustoraastetta oman maun mukaan
pitsamaustetta 

1. Kuutioi sipuli.
2. Paista sipuli jauhelihan kanssa pannulla ja mausta haluamallasi tavalla.
3. Laita hetkeksi jäähtymään.


Kauli taikina pöydällä uunipellin kokoiseksi levyksi ja laita leivinpaperoidulle uunipellille. (tässä vaiheessa voit vielä painella taikinan tasaisesti pellille.)

Levitä päälle tomaattimurska.

Sitten hieman juustoraastetta.

Lisää kinkkusuikaleet.

Lisää jauheliha.

Lopuksi juustoraastetta päälle ja pitsamaustetta, paista uunissa 225 asteessa noin 15min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti