tiistai 8. syyskuuta 2015

Muut makeat


Suklaalevyboston

Halusin kokeilla miten suklaalevy toimii bostonissa pullien välissä. Maku oli minun makuuni liian kaakaomainen, mutta uskon että jollain muulla suklaalla toimii paremmin. Kokeilen joskus uudelleen vaikka ihan pitko muodossa.

 








Valmista pullataikina.
Tee korvapuustien tapaan, mutta leikkaa pullat kuvan mukaisesti.
Paista 200 asteessa alimmalla ritilätasolla n.30min. 

Laita pullarullat 1,5l leipävuokaan

Päälle panda tummasuklaalevy

Suklaan päälle pullarullia

Koristele haluamallasi tavalla








Mustikkavaniljaboston











(Katso pullataikinan ohje edeltävistä pullistani.)

* Valmista pullataikina ohjeen mukaan.
* Kauli 3/4 osaa taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
* Levitä levylle margariinia ja ripottele päälle sokeria.
* Valmista vaniljakastikejauheesta täyte: sekoita 2,5dl maitoa, 100g maitorahkaa, hieman sokeria ja 1dl vaniljakastikejauhetta sekaisin, lisää seokseen mustikoita oman maun mukaan.  
* Laita 3/4 osaa vaniljamustikkatäytteestä levyn päälle ja rullaa rullaksi. Leikkaa pitkosta sopivia paloja leivinpaperoidun 20cm halkaisijaltaan olevan vuoan reunoille, jätä pullien väliin hieman tilaa.
* Laita loppu pulla keskelle ( jätä halutessasi hieman koristeille taikinaa) ja anna pullien kohota 15 min. 
* Paina lopuksi keskellä olevan pullan päälle kuoppa, laita kuoppaan loput vaniljamustikka täytteestä. 
* Tee halutessa pullataikinasta erilaisilla muoteilla kuvioita bostonin päälle. 
* Voitele kananmunalla. Paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40min. 

Kuningasmarjapiiras


Ajatuksena on ollut tehdä marjapiirasta jo pidemmän aikaan, nyt kuitenkin sain sen aikaiseksi. kuningasmarjasekoituspussin innoittamana ajattelin piirakan päälle tehdä tähtikuvion kruunua muistuttamaan. Kuitenkin huomasin että tähtiä olisi voinut olla vielä enemmän, tai vaikka laittaa pieniä tähtiä sekaan. Makua se ei kuitenkaan pilannut.

150g margariinia
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
250g kuningasmarjasekoituspussi
3rkl perunajauhoja
 1 prk kermaviiliä
1dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria

* Nypi rasva ja jauhot keskenään, lisää sokerit ja kananmuna.
* Vaivaa taikinaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin.
* Sekoita marjoihin perunajauhot.
* Sekoita kermaviili, jogurtti, sokeri,kananmunat keskenään.
* Ota taikina jääkaapista. Jaa taikina kahteen osaan. levitä toinen piirakkavuoan pohjalle.
* Laita marjasekoitus pohjataikinan päälle ja kaada kermaviiliseos marjojen päälle.
* Kauli toinen taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen levyksi ja ota siitä tähti muotilla kuvioita.
* Laita tähtikuvioita piirakan päälle haluamallasi tavalla.
* Paista 200asteessa uunin alimmalla tasolla n. 40 min.
* Anna piirakan hetki vetäytyä uunista oton jälkeen.


Vaahteranlehtikakkupalat


Syksyisen sään piristykseksi ajattelin leipoa vaahteranlehti-kakkupaloja.

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
1/2 dl rypsiöljyä
70 g riisisuklaata

* Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
* Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin.
* Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja, kermaa ja rypsiöljyä.
* Lisää lopuksi murustettu riisisuklaa.
* Kaada taikina leivinpaperoituun 24x24cm neliövuokaan.
* Paista 225 asteisessa uunissa n.15min. Toiseksi alimmalla tasolla. 
* Valmista kuorrutus: tomusokeria n. 200g, vaniljasokeria 3tl, tummaa kaakaojauhetta 3 rkl, vahvaa kahvia n. 1/2 dl ja rypsiöljyä n. 1/2 dl, sekoita kaikki keskenään ja lisää tarvittasessa tomusokeria, jos kuorrutus ei tunnu tarpeeksi paksulta.
 * Levitä kuorrute kakun päälle ja anna jähmettyä. 
* Koristeet: oranssilla pastavärillä värjätty valkosuklaa, josta tein vaahteranlehtiä ja murusia kakun päälle.


Voisilmäboston













Voisilmäpullat ovat aina olleet minun suosikki pulliani lapsuudesta asti. Halusinkin kokeilla voisilmäpullien tekoa bostonkakussa ja se todella toimi. Tuli pehmoista ja herkullista pullaa!

Katso pullataikina ohje (omenakanelipullista)

* Tee pullataikina ohjeen mukaan.
* Kauli noin 3/4 osaa taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
* Levitä levylle margariinia, sokeria ja vaniljasokeria.
* Rullaa levy. Leikkaa levystä noin, 2cm kokoisia pullia ja laita ne vaakatasossa halkaisijaltaan 24cm  leivinpaperoidun vuoan reunoille.
* Tee lopusta pullataikinasta pyöreitä pullia ja yksi pitkä kiekura.
* Asettele pyöreät pullat keskelle vuokaa. Kierrä kiekura pyörien pullien ympärille.
* Anna kohota puoli tuntia.
* Valmista sillä välin voitäyte: 1/2 dl sokeria, 1/2 dl vehnäjauhoja ja 50 g margariinia sekaisin.
* Laita voitäyte keskelle pullien päälle painellen.
* Voitele kananmunalla ja halutessa ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30min. 
* Anna hetki vetäytyä uunista oton jälkeen ja nauti!




Colaherkkupalat

80g voita
26g sokeria
86g jauhoja

Täyte
80g voita
57g sokeria
1 1/2 vaaleaa siirappia
4 palaa suklaata
Rkl kermaa
Colakarkkeja

* sekoita huoneenlämpöinen voi,sokeri ja jauhot taikinaksi.
* voitele 16×16 cm matalavuoka.
* kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
* paista pohjaa 180 asteessa uunin keskitasolla,ota pois kun väri kullankeltainen.
* valmista täyte kattilassa. Laita kaikki täyteaineet kattilaan.
* sekoita matalalla lämmöllä, kunnes täyte kiinteää.
* lisää ruokalusikallinen kermaa sekaan ja sekoita.
* levitä täyte pohjan päälle.
* laita jääkaappiin useammaksi tunniksi että täyte jähmettyy.
* leikkaa paloiksi ja koristele colakarkeilla.



         colaherkkupalat
 


























Suklaamokkapalat

100g margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
130g suklaata

* vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
* sekoita jauhoihin leivinjauhe,vaniljasokeri,kaakaojauhe.
* sekoita jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.
* laita leivinpaperi 24×24cm neliövuokaan.
* kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.20min
* anna pohjan jäähtyä hieman.
* sulata suklaa mikrossa ja levitä pohjan päälle.
* laita hetkeksi jääkaappiin ja leikkaa sitten paloiksi.

Suklaamokkapalat











Omenamuffinit

2 pientä omenaa
2 dl sokeria
2 tl kanelia
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
100g voita
1 kananmuna
2 1/2 dl piimää
2 tl vaniljasokeria
12-16 kpl muffinivuokia

* kuori omenat ja pilko pieneksi.
* sekoita omenakuutioiden sekaan 2 rkl sokeria ja 1 tl kanelia.
* sekoita jauhot, 1dl sokeria, leivinjauhe, pehmeä voi, kananmuna, piimä ja vaniljasokeri keskenään.
* lisää omenaseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
* jaa taikina tasaisesti muffinivuokiin ja ripottele jokaisen päälle vielä kanelisokeria.
* paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 18-30 min.


Omenamuffini vaniljavaahdolla














Omenavaniljamuru 

Pieni pellillinen omenapiirakkaa
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kanelia 

* Leikkaa omenapiirakka kuutioiksi.
* Laita kuutiot piirakkavuoan pohjalle.
* Vaahdota vaniljakastike.
* Pursota tai lusikoi vaniljavaahto kuutioiden päälle.
* Siroita kanelia päälle. 




Omenakanelipullat

Pullataikina 16 kpl

2,5dl maitoa
25g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
85 g sulatettua voita tai margariinia 
 Muut:
4 pientä omenaa
Kanelia
Sokeria
50 g margariinia
Vaniljasokeria
Pullavuokia 16 kpl

* Valmista pullataikina. Laita maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
* Murusta joukkoon hiiva.
* Lisää sokeri, suola, kardemumma.
* Lisää osa jauhoista ja sekoita.
* Vaivaa taikinaan loput jauhot ja sulatettu margariini.
* Ripottele päälle hieman jauhoja ja laita kohoamaan liinan alle n. 15 min.
* Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi.
* Laita omenoiden sekaan sokeria ja kanelia oman maun mukaan.
* Kaulitse jauhotetulla pöydällä taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
* Levitä levylle huoneenlämpöinen margariini.
* Ripottele päälle kanelisokeriomenaseos.
* Ripottele vielä vaniljasokeria päälle.
* Rullaa levy ja leikkaa rullasta n.1cm kokoisia paloja.
* Laita pullat pullavuokiin.
* Voitele kananmunalla.
* Paista pullia keskitasolla 225 asteessa n. 10min. 

 
omenakanelipullat












Tikun herkkupalat

200g daim suklaata
1rkl tomusokeria
55g voita
cashew pähkinöitä oman maun mukaan.

* Sulata voi ja suklaa kattilassa.
* Lisää voi-suklaasulaan tomusokeri.
* Murskaa pähkinät ja sekoita seokseen.
* Vuoraa pieni vähän yli puolen litran vuoka kelmulla.
* Kaada suklaapähkinäseos vuokaan ja tasoita pinta.
* Laita jääkaappiin 2 h.
* Leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi.


Tikun herkkupalat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti