lauantai 21. marraskuuta 2015

Keijun joulu

Joulutortut

Tämän vuoden ensimmäiset joulutortut paistettu. Halusin kokeilla hieman erilaisia torttuja kuin niitä perinteisiä. Vielä on tarkoitus laittaa blogiini (keijun joulu osioon) erilaisia taittelu vinkkejä sekä muunlaisia vinkkejä joulutorttujen tekoon. Ihanaa joulunodotusta kaikille <3


Sydäntorttu
Jouluikkuna ja enkeli torttu


Pieni sydän ja enkeli



Vinkkejä joulutorttujen tekoon:









Tein tällä kertaa joulutorttutaikinan itse rahkavoitaikinasta johon lisäsin vaniljasokeria. Jos haluaa lehtevämpiä torttuja kannattaa taikina kaulia kerroksittain.Ylimmäisissä kuvissa laitoin muotin taikinan päälle ja lisäsin luumumarmeladin muotin sisälle, tässäkin voi käyttää mitä tahansa muottia. Kolmannessa kuvassa tein rahkavoitaikinasta pyöreällä muotilla ympyröitä joiden keskelle lisäsin luumumarmeladia ja päälle taikinasta otettu sydän kuvio. Kahdessa viimeisessä kuvassa onkin sitten uunista otetut tuotokset tomusokerilla hunnutettuina. Maku on kyllä paljon paljon parempaa kuin valmistaikinasta tehtynä. Lisää on luvassa...



  Joulutortut voit myös valmistaa kuin pullat, kierittämällä taikinan sisään luumumarmeladin ja koristella valmiit joulutortut sokerikuorrutteella. Tällä samalla idealla voi myös tehdä jouluisen bostonin torttutaikinasta. 


Itsenäisyyspäivän joulutortut. Tee Joulutorttuun lipun kuvio ja laita kuvion päälle marmeladia, voitele kananmunalla reunat. Hunnuta tomusokerilla valmiit "liput".

Pojat halusivat autotortun, joten sellaisen päätin sitten tehdä. Joulutorttujen ei aina tarvitse olla jouluaiheisia varsinkaan jos lapset haluavat jotain erilaista. Kaikenlaisilla muoteilla voi kehitellä erilaisia muunnelmia perinteisistä joulutortuista. 


Possutortut on tehty rahkavoitaikinasta. Ensin otin taikinasta ympyröitä ja asettelin pellille. Sitten otin pienempiä ympyröitä possun nenäksi, jonka alle laitoin luumumarmeladia. Pienempiä ympyröitä asettelin vielä korviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti