Rahkapitko ja voisilmäpullat
Tänään tuli leivottua pullaa pakkaseen. Kaneli puuttui kaapista joten tein voisilmäpullia ja rahkapullapitkon. Pullan tuoksua ei voita mikään!
Pullataikina ohje (katso muista pullistani.)
Voisilmäpullat
Pyörittele taikinasta pullia ja laita leivinpaperoidulle pellille kohoamaan.
Anna kohota 15min. Paina jokaisen pullan keskelle sormella kuoppa.
Laita jokaiseen kuoppaan hieman sokeria ja sen jälkeen voi nokare ja vielä päälle sokeria.
Voitele reunat kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 225asteessa.
Rahkapullapitko
Kauli taikinasta noin 30x20cm levy.
Tee kummaltakin pitkältä sivulta suikaleita kaulinpyörällä niin että keskelle jää kuitenkin täytteelle tilaa.
Valmista rahkatäyte:
n. 200g maitorahkaa
1 kananmuna
0,5dl sokeria
halutessasi sitruunan kuorta
1 tl vaniljasokeria
Lusikoi täytettä pitkon keskelle.
Taita suikaleet täytteen päälle.
Anna kohota 15 min.
Voitele kananmunalla.
Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti