tiistai 19. tammikuuta 2016

Lasten tammikuu

 Lettisämpylät 


Näiden sämpylöiden ohjeen löysin puurohiutalerasian kyljestä nimellä solmusämpylät. Tein niistä lettisämpylöitä. Itse tehdyt sämpylät maistuvat aina, vaikka keittoruoan seurana. Pakkassää houkuttelee tekemään lämpöisiä sämpylöitä. Näistä voi myös tehdä pyöreitä sämpylöitä ja laittaa esimerkiksi kaurahiutaleita päälle. 

Ohje:

1dl kaurahiutaleita
4,5dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
2,5dl maitoa/vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl siirappia 

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.8min.



Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää kaurahiutaleet.



Lisää siirappi ja suola.

Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja lisää hiljalleen taikinaan.

Vaivaa lopuksi taikina käsin ja lisää loppuvaiheessa öljy.

Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota 30min.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

Valmis taikina sämpylöiden tekoon.

Jaa taikina 20 osaan ja tee niistä sormenpaksuisia nauhoja. Letitä kahdella nauhalla. taita letin molemmat päädyt alle piiloon. Kohota puoli tuntia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti