torstai 7. tammikuuta 2016

Suolaiset

Pannarikakku


Tämän suolaisen kakun olen ajatellut valmistaa useasti, mutta jäänyt kuitenkin jostain syystä tekemättä. Nyt kuitenkin synttäreitteni kunniaksi halusin kyseisen kakun tehdä. Pohjaohjeen löysin yhteishyvän sivuilta, mutta tein siitä kakun rullan sijasta. Tämän voi myös
hyvin valmistaa piirakkavuokaan. Täytettä voit myös vaihdella oman makusi mukaan.

Ohje:
Yhteishyvän sivuilta pohjaohje (pannukakkurulla.)
6 kananmunaa
6dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
(1/2 paprikaa halutessasi)

Täyte:
200g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
300g pitsakuutioita
2rkl tomaattipyreetä
  

Riko kananmunat kulhoon ja lisää jauhot, suola ja maito sekaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja ripottele päälle paprika suikaleita. Paista 225 asteessa n.25min.

Sekoita pitsakuutiot, tomaattipyree ja tuorejuusto sekaisin.


Kumoa valmis pannaripohja korppujauhotetulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki.

Ota pohjasta kaksi 19 cm halkasijaltaan kokoista ympyrää.

Laita toinen ympyröistä rengasvuoan pohjalle ja lisää puolet täytteestä.

Revi ylijääneistä pannariosista paloja ja asettele täytteen päälle.

Lisää loput täytteet.

Käännä toinen ympyrä nurinpäin kakun kanneksi, jotta paprikat erottuvat. Laita hetkeksi jääkaappiin ja koristele halutessasi salaatin lehdillä. Muista lämmittää ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti