tiistai 12. tammikuuta 2016

Muut makeat

Letut




Letut maistuvat talvellakin mansikkamurskan ja vaniljavaahdon kanssa nam! Olen usein lettuja tehnyt, mutta jotenkin niissä aina epäonnistunut. Joko letut ovat palaneet tai kääntäminen on pilannut letun. Halusin niitä silti yrittää tehdä ja nyt ne vihdoin onnistuivat! 

Lettutaikina: n. 13kpl keskikokoista lettua.
7,5 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1,5 tl sokeria
3dl vehnäjauhoja
3rkl sulaavoita

Vatkaa kananmunat maidon sekaan.

Lisää suola ja sokeri.

Lisää jauhot ja sekoita.

Lisää voisula.

Sekoita taikina vispilällä sekaisin, anna taikinan puoli tuntia levätä.

Laita kuumaan pannuun kunnolla voita ja kaada taikinaa pannuun (Itse paistoin letut 19 halkasijaltaan pannussa, johon laitoin 2 keittokauhallista taikinaa.) n. 2min puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti